Îți place site-ul?    
    Marți 7 iulie 2020    EUR: 4.8397    USD: 4.2964    GBP: 5.3548    

ROMÂNIA - COVID-19
actualizare 05.07.2020 - 15:22
28973 cazuri confirmate
21132 cazuri vindecate
58991
în izolare
741
în carantină
1750 decese confirmate
Hartă cazuri pe județe

Tot ce trebuie să știm despre Hribi, considerați delicatese din categoria ciupercilor

Toți iubitorii de preparate cu ciuperci adoră gustul hribilor, dar oare câți cunosc adevărata lor valoare, din punct de vedere al beneficiilor, asupra sănătății organismului?
Hribii cunoscuți în anumite zone și sub denumirea de mânătărci, sunt ciuperci de pădure comestibile cu piciorul alb, gros și pălăria brună, netedă.

De fapt, culorile pălăriei variază de la maro deschis până la maro închis. Lamelele de sub pălărie sunt albe atunci când hribii sunt tineri, iar la maturitate devin gălbui. Îi mai regăsim și sub denumirile: burete, mânătarcă, mitarca, copită, pitarca sau pitoancă.

Hribii cresc în special în pădurile montane și de deal, pe toată perioada verii, în special după ploi, dar, uneori și toamna.
Hribii sunt considerați ciuperci de calitate superioară ca gust și ca textura. Pot fi consumați în stare proaspătă, imediat ce sunt recoltați, dar pot fi puși și la deshidratat și consumați mai târziu. În stare proaspătă, îi putem prepara în diverse feluri, de la a fi trași la tigaie și serviți cu usturoi, la diverse supe creme, tocănițe, sau în diverse combinații cu paste, cu orez, etc.


Etichete:
delicatese hribi ciuperci manatarci