Marți 26 Octombrie 2021    EUR: 4.9472     USD: 4.2560     GBP: 5.8502     Preluare stiri


E bine să mâncăm ouă în fiecare zi? Ce spun specialiștiiE bine să mâncăm ouă în fiecare zi? Ce spun specialiștii|EpicNews

Unele „reguli” privind alimentația sunt foarte ușor de intuit. De exemplu, știm că trebuie să mâncăm vegetale în fiecare zi și să evităm să consumăm alimente prăjite cu aceeași frecvență.

Dar unele întrebări au răspunsuri mai puțin evidente – ca, de exemplu, mâncatul ouălor cu regularitate. Yahoo Life face o trecere în revistă.

Pe de o parte, ouăle sunt un aliment ieftin, versatil și bogat în nutrienți. Pe de alta, există îngrijorări că ele ar putea avea efecte negative asupra sistemului cardiovascular. Dacă veți face căutarea tradițională pe Google, veți afla că unii spun că ouăle sunt unul din cele mai bune alimente, în timp ce alții cred contrariul.


Dar dacă veți intra în detaliile nutrienților din ouă, beneficiile pentru sănătate sunt greu de contrazis. Ouăle sunt o sursă bună sau chiar excelentă de opt nutrienți esențiali, inclusiv proteine de bună calitate. Unul din acești nutrienți este colina, aflată în gălbenuș.

Colina aduce multe beneficii și este deosebit de bună pentru creier. De fapt, colina în cantități adecvate în timpul sarcinii este asociată cu viteză mai mare de procesare a informației și atenție îmbunătățită la copii. Această calitate este menționată și în Dietary Guidelines for Americans.