Sâmbătă 6 Martie 2021    EUR: 4.8831    USD: 4.0924    GBP: 5.6478    


Ceaiurile care te pot ajuta sa dormi mai bineCeaiurile care te pot ajuta sa dormi mai bine|EpicNews

Simti ca nu te mai poti odihni asa cum trebuie pe timpul noptii? Atunci ar trebui sa cunosti cateva trucuri prin care sa poti dormi mai repede si mai bine. Temperatura din camera nu trebuie sa fie foarte ridicata si cel mai bine este sa ai telefonul, tabletele sau televizorul inchise ca lumina lor sa nu te deranjeze.
Pentru a avea parte de liniste si de un somn cat mai bun este recomandat sa bei cat mai multe ceaiuri Ceaiul de valeriana
Valeriana este o planta cu origini din Asia si din Europa. Florile acesteia sunt utilizate de foarte mult timp pentru realizarea parfumurilor.
Aceasta este utilizata pentru tratarea insomniilor, starilor nervoase dar si pentru tratarea durerilor de cap sau a palpitatiilor. Radacina plantei este utilizata de peste 2000 de ani. Consumand valeriana vei reusi sa te relaxezi. Daca vei bea o cana pe timpul zilei vei avea parte de o seara placuta si odihnitoare.

Ceaiul de musetel
Musetelul este folosit pentru a trata insomnia, anxietatea dar si pentru a reduce inflamatiile. A aparut pentru prima data in Egiptul Antic dar grecii au scos in evidenta beneficiile sale multiple. Ca sa poti avea parte de o seara relaxanta dar si de un somn profund cel mai bine este sa faci o combinatie dintre musetel si frunze de canepa.

Ceai de melisa
Este o planta calmanta care a fost folosita inca din Evul Mediu. Aceasta are un efect sedativ asupra sistemului nervos si este recomandata in cazul in care vrei sa iti imbunatatesti somnul. Iti mai poate imbunatati pofta de mancare, poate reduce stresul dar si anxietatea.
Daca ai parte de un somn agitat atunci trebuie sa folosesti aceasta planta.

Ceai de tei
Teiul a aparut inca din Antichitate si este asociat cu zeita iubirii si a adevarului. Are calitati relaxante si ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au tulburari de somn. Acesta mai este recomandat si pentru ameliorarea simptomelor racelii sau a gripei. In fiecare seara te poti rasfata cu o cana de ceai de tei si vei avea parte de un somn odihnitor.