EUR: 4.9715    USD: 4.5614    GBP: 5.8088    XAU: 316.4037    
    EUR: 4.9715    USD: 4.5614    GBP: 5.8088    XAU: 316.4037    


ADORMIREA MAICII DOMNULUI: De ce nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele Sfintei Maria pe 15 august



ADORMIREA MAICII DOMNULUI: De ce nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele Sfintei Maria pe 15 august|EpicNews

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa în nefiinţă.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini pentru că se cinsteşte moartea şi înaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer.

Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfântă Maria Mare nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei.

Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare cunoscuta si sub numele de Sfanta Maria, are loc pe 15 august. Este una dintre cele mai importante sarbatori pentru crestinii din intreaga lume.

Adormirea Maicii Domnului se refera la moartea si inaltarea Ei cu trupul la cer, eveniment despre care nu se gasesc relatari in Sfintele Evanghelii ci doar in traditiile Bisericii. Evenimentul inaltarii Maicii Domnului la cer este tratat de cei patru parinti orientali – Patriarhul Modest al Ierusalimului, Andrei Criteanul, Gherman al Constantinopolului si Sfantul Ioan Damaschin.



Etichete:
adormirea maica domnului Sfanta Maria la multi ani