Îți place site-ul?    
    Marți 7 iulie 2020    EUR: 4.8397    USD: 4.2964    GBP: 5.3548    

ROMÂNIA - COVID-19
actualizare 05.07.2020 - 15:22
28973 cazuri confirmate
21132 cazuri vindecate
58991
în izolare
741
în carantină
1750 decese confirmate
Hartă cazuri pe județe

Turcan: Aş vrea să nu ne gândim la scenariul de stare de urgenţă. Depinde de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă oamenii

Vicepremierul Raluca Turcan avertizează că virusul SARS-Cov2 este în comunitate şi că trebuie să ne autoeducăm să respectăm să respectăm măsurile de siguranță. Revenirea la starea de urgenţă depinde de efortul pe care cetăţenii sunt dispuşi să-l facă în acest sens, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

„Am văzut, la final de săptămână, evenimente în ţară, imagini în care românii, din dorinţa de a folosi la maximum noile măsuri de relaxare şi de a recupera timpul în care au stat în izolare, să nu mai ţină cont de aceste restricţii care trebuie să devină în perioada următoare de timp o constantă în viaţa noastră. Viaţa noastră s-a schimbat, nu mai este aceeaşi. Virusul este în comunitate, în societate, va trebui noi înşine să ne autoeducăm, astfel încât raportul efort individual - efort al instituţiilor să rămână în continuare unul echilibrat. Până acum am avut o gestiune bună, şi din perspectiva autorităţilor în gestionarea crizei, dar şi din perspectiva oamenilor”, a spus Raluca Turcan.


Etichete:
raluca turcan vicepremier stare de urgenta scenariu