Îți place site-ul?    
    Marți 7 iulie 2020    EUR: 4.8397    USD: 4.2964    GBP: 5.3548    

ROMÂNIA - COVID-19
actualizare 05.07.2020 - 15:22
28973 cazuri confirmate
21132 cazuri vindecate
58991
în izolare
741
în carantină
1750 decese confirmate
Hartă cazuri pe județe

Rusia, după dezvăluirea că ar fi recompensat talibani să ucidă soldaţi ai SUA şi NATO

Rusia a dezminţit dezvăluirile făcute de ziarul The New York Times că serviciile de informaţii americane sunt convinse că Moscova a oferit prime unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan, relatează AFP, citată de Agerpres.
„Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra”, a scris pe Twitter ambasada rusă în SUA.

Într-un alt mesaj, ambasada a cerut New York Times „să înceteze să fabrice informaţii false” şi autorităţilor americane „să ia măsuri eficiente” pentru a asigura securitatea angajaţilor.
Potrivit unor responsabili anonimi citaţi de NYT, o unitate a serviciilor de informaţii ale armatei ruse ar fi distribuit discret bani unor combatanţi islamişti sau unor criminali înarmaţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan.


Etichete:
rusia talibani dezvaluire sua nato