Îți place site-ul?    
    Marți 7 iulie 2020    EUR: 4.8397    USD: 4.2964    GBP: 5.3548    

ROMÂNIA - COVID-19
actualizare 05.07.2020 - 15:22
28973 cazuri confirmate
21132 cazuri vindecate
58991
în izolare
741
în carantină
1750 decese confirmate
Hartă cazuri pe județe

Legea de scutire a jurnaliştilor de plata impozitului pe salarii, respinsă de Senat, la cererea preşedintelui Iohannis

Senatul a aprobat marți respingerea legii prin care jurnaliştii şi tehnicienii urmau să fie scutiți de la plata impozitului pe venituri. Președintele Klaus Iohannis ceruse reexaminarea legii.
Plenul Senatului a adoptat marţi, cu majoritate de voturi, raportul de respingere a legii potrivit căreia jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune să fie scutiţi de la plata impozitului pe veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală.
Citește și: Starea de alertă: Senatul a votat proiectul de lege, după ce PSD a adus modificări radicale formei propuse de Guvern

"Membrii Comisiei pentru buget-finanţe au analizat legea trimisă la promulgare, precum şi cererea de reexaminare (n.r. formulată de preşedintele Klaus Iohannis) şi au hotărât, cu majoritatea voturilor senatorilor prezenţi, să admită criticile menţionate în cererea de reexaminare şi să adopte un raport de respingere asupra legii trimise la promulgare. Faţă de cele prezentate, supunem plenului Senatului spre dezbatere şi adoptare raportul de respingere şi legea trimisă la promulgare", se arată în raportul întocmit de Comisia pentru buget-finanţe, scrie Agerpres.


Etichete:
senat klaus iohannis jurnalisti plata impozitelor