Carne expirată din aprilie şi mizerie în restaurante din judeţul Sibiu. 33 de localuri închise

Luni şi marţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o amplă acţiune de control la operatori economici din judeţul Sibiu. Echipele de comisari au verificat, în cele două zile, 94 operatori economici. Principale abateri constatate au fost: utilizarea, în cadrul blocului alimentar, a unor echipamente neigienizate, comercializarea/folosirea unor legume şi fructe modificate organoleptic, comercializarea/folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, expunerea la comercializare a unor produse alimentare neetichetate, folosirea unor cântare fără verificare metrologică, existenţa pavimentului neigienizat, depozitarea neconformă a produselor alimentare, lipsa graficului de schimb ulei, pentru baia de prăjire şi lipsa informaţiilor referitoare la ingredient, cantităţile acestora şi substanţele alergene din lista meniu.
...
+citeste mai mult